Učitavanje u tijeku...
   |      |   IZBORNIK

Dobro došli u Slavonijapapir maloprodajnu trgovinu!
prodaja@slavonijapapir.hr
034 274 730

Učitavanje u tijeku...

ICC PROFILI SOLUTION ZA EPSON STYLUS PRO 7890/9890 (S)

Cijena (MPC):
0,00 EUR
Šifra artikla:
90001
Jedinica mjere:
komad
Status količine:
(dostupno)
Status cijene:
redovna cijena
Kategorija:  Preuzmite Solution ICC profile

ICC profili za: Solution ink jet papire / platna + Solution Graphic ink jet tinte.
 
Podržani modeli printera: Epson Stylus Pro 7890 / Epson Stylus Pro 9890
 
Preuzmite ICC profile na slijedećem linku: ICC PROFILI SOLUTION ZA EPSON STYLUS PRO 7890/9890 (S)
 
ICC profili su male datoteke (.icc ili .icm ekstenzije) koje služe za upravljanje nijansama boja i točnu reprodukciju boja na različitim uređajima. Znači, da bi dobili iste nijanse boja slike na monitoru na kojem radite grafičku pripremu i na printeru s kojim ispisujete, uređaji moraju imati dodijeljene ICC profile.
 
Prvi važan korak je ispravno kalibrirati monitor i dodijeliti mu njegov ICC profil. ICC profil će monitoru biti dodijeljen u trenutku kada instalirate upravljački program (driver) za monitor. Ako nekim slučajem ICC profil nije dodijeljen monitoru prilikom instalacije drivera, to možete učiniti i naknadno. Na web stranici proizvođača monitora pronađite točan model  Vašeg monitora i preuzmite ICC profil, te ga instalirajte u Windows OS. Ili jednostavno reinstalirajte driver monitora.
 
Zatim je potrebno dodijeliti ICC profile printeru na koji ispisujete grafičku pripremu. Instalacijom upravljačkog programa (drivera) printera automatski ste instalirali i originalne ICC profile Vašeg printera. Međutim, ti ICC profili odnose se samo ako koristite originalne ink jet tinte i originalan papir proizvođača od kojega ste kupili printer (npr. Epson originalne tinte i Epson originalan papir). U svim drugim kombinacijama (ako koristite zamjenske ink jet tinte ili papir drugih proizvođača) potrebno je testirati ispis sa originalnim ICC profilima (hard proof), kako bi utvrdili koji originalni ICC profil je najpogodniji za ispis.
 
Ako sa originalnim ICC profilima ne možete dobiti podudaranje nijansi boja (na monitoru i u ispisu), za Vas smo pripremili besplatne Solution ICC profile za Epson LFP printere. Instalacija ICC profila za printer važna je ako Vašu grafičku pripremu kompletno radite u RGB radnom okruženju i kao takvu šaljete direktno na ispis. Naravno da, prilikom ispisa, morate odabrati vrstu papira na koju printate i ICC profil koji za taj papir primjenjujete. RGB radna okolina ima puno svojih prednosti a ako snimite ICC profil zajedno sa datotekom možete biti sigurni u podudaranje nijansi boja kod ispisa.
 
Ako niste sigurni kako ispravno instalirati ICC profile za Vaš printer, slobodno nas kontaktirajte i zatražite pomoć.

Uvjeti prodaje (maloprodaja): za narudžbe iznad 30,00 EUR odobravamo -5% popusta. Na akcijske cijene ne odobravamo dodatne popuste. Dostava robe se naplaćuje 3,90 EUR, a za narudžbe iznad 75,00 EUR dostava robe je besplatna. Više informacija...