Učitavanje u tijeku...
   |      |   IZBORNIK

Dobro došli u Slavonijapapir maloprodajnu trgovinu!
prodaja@slavonijapapir.hr
034 274 730

Učitavanje u tijeku...

Opći uvjeti poslovanja

Molimo detaljno pročitajte dolje navedene Opće uvjete poslovanja, kako bi se kvalitetno informirali o načinu korištenja internetskih stranica i uvjetima kupovine u internet trgovini.

1. Korištenje internet stranica

2. Uvjeti kupnje u internet trgovini

3. Način kupovine u internet trgovini

4. Načini plaćanja naručene robe

5. Cijene artikala

6. Akcijska prodaja

7. Jezik

8. Dostava i preuzimanje i povrat naručene robe

9. Reklamacije i prigovori

10. Jednostrani raskid ugovora od strane kupca

11. Izjava o prikupljanju osobnih podataka kupaca te njihovu korištenju

12. Sigurnost podataka pri kartičnom plaćanju

13. Intelektualno vlasništvo

14. Isključenje odgovornosti


1. Korištenje internet stranica

Internet stranice na domeni www.slavonijapapir.hr (u daljnjem tekstu: Stranice), vlasništvo su poduzeća Slavonijapapir d.o.o., Hrvatskih branitelja 42, 34000 Požega, RH (u daljnem tekstu: Vlasnik). Korištenjem bilo kojeg dijela navedenih stranica, svih njihovih dijelova, te povezanih internet stranica i facebook stranica, automatski prihvaćate sve aktualne Opće uvjete poslovanja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenim od strane Vlasnika u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave. Stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatra se da vaše naknadno korištenje internet stranica predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena ovih uvjeta. Ako niste suglasni s Općim uvjetima poslovanja, molimo da ne pristupate internet stranicama i ne koristite njezine sadržaje. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za Opće uvjete poslovanja, molimo da se obratite na e-mail adresu info@slavonijapapir.hr.

Pregledavanje sadržaja na ovoj adresi moguće je samo u osobne svrhe. Zabranjeno je javno prikazivanje, download, umnožavanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, otpremanju te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja ovih stranica ili pojedinih njezinih dijelova, te odabir i usklađivanje njezina sadržaja bez izričitog pismenog dopuštenja Vlasnika. Ako je takvo dopuštenje izdano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak.

2. Uvjeti kupnje u internet trgovini

Internet trgovina ima dva odvojena modula - maloprodaju i veleprodaju. Ako ste fizička osoba molimo da se registrirate u modul maloprodaja, čime se automatizira postupak kupovine i ispunjavanja obrazaca. Pravne osobe (poduzeća, obrti, samostalne djelatnosti, udruge, proračunski korisnici...) će se registrirati u modul veleprodaja. Ukoliko ne želite postati registrirani korisnik, možete izvršiti kupovinu i kao "gost" (u tom slučaju morat ćete ručno unijeti Vaše osobne podatke, kao i podatke za R-1 račun). Dolje navedeni uvjeti primjenjuju se na artikle koji imaju status "redovna cijena". Na artikle koji imaju status "artikl na akciji" ili "akcija do isteka zaliha" ne primjenjuju se dodatni popusti. Pragovi za ostvarivanje popusta koji su iskazani u donjim tablicama odnose se samo na bruto vrijednost kupljene robe, dok se troškovi dostave (ako ih ima) obračunavaju naknadno.

Napomena: od 20.6.2023. godine uveden je minimalni iznos za kupovinu robe u iznosu od 10,00 eura. Minimalni iznos kupovine od 10,00 € ne uključuje troškove dostave robe. Ukoliko Vaša željena narudžba je prelazi 10,00 €, molimo ubacite još neki artikl u web košaricu kako bi mogli realizirati Vašu narudžbu.

 a) Uvjeti kupnje u modulu "maloprodaja", za maloprodajne kupce su slijedeći:

 IZNOS KUPOVINE (sa PDV-om) POPUST DOSTAVA
Vrijednost kupovine od 10,00 - 29,99 eura
0% 4,59 €
Vrijednost kupovine od 30,00 - 74,99 eura
-5% 4,59 €
Vrijednost kupovine iznad 75,00 eura
-5% besplatno

 

Napomena: ukoliko se kupac odluči na plaćanje naručene robe pouzećem (plaćanje gotovinom na licu mjesta dostavljaču), zaračunava se dodatna naknada otkupnine od 0,92 €.

 b) Uvjeti kupnje u modulu "veleprodaja", za veleprodajne kupce su slijedeći:

IZNOS KUPOVINE (bez PDV-a) POPUST DOSTAVA
Vrijednost kupovine od 10,00 - 29,99 eura
0% 3,96 € + PDV
Vrijednost kupovine od 30,00 - 105,00 eura
-5% 3,96 € + PDV
Vrijednost kupovine iznad 105,00 eura
-8% 3,96 € + PDV

Ako ste zainteresirani za kupovinu veće količine određenih artikala, pošaljite nam upit sa specifikacijom artikala a mi ćemo vam ponuditi vrlo konkurentne netto veleprodajne cijene. Možete koristiti i upit Želim najnižu cijenu!" za kupovinu jedne vrste artikla u vrijednosti iznad 133,00 € + PDV.

3. Način kupovine u internet trgovini

Detaljno opisan način kupovine u internet trgovini možete pogledati na linku kako kupovati?

4. Načini plaćanja naručene robe

Detaljno opisane načine plaćanja za naručenu robu možete pogledati na linku načini plaćanja.

5. Cijene artikala

Cijene artikala u internet trgovini izražene su u eurima (EUR). U maloprodajnoj internet trgovini prikazane su maloprodajne cijene (cijene sa uključenim PDV-om). U veleprodajnoj internet trgovini prikazane su veleprodajne cijene (cijene bez PDV-a). Cijene artikala u internet trgovini su identične za slijedeće oblike plaćanja - plaćanje robe pouzećem (plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja paketa), plaćanje kreditnom ili debitnom karticom (jednokratno), plaćanje internet bankarstvom ili HUB uplatnicom. Ukoliko kupac odabere opciju plaćanje "Plaćanje karticom na rate", u tom slučaju ne ostvaruje popuste iz internet trgovine (popusti se brišu iz web košarice). Jedino cijene artikala na akciji i na rasprodaji odnose se na sve oblike plaćanja.

Cijene u internet trgovini se osvježavaju dva puta dnevno, tako da u nekim slučajevima može doći do razlike između cijene na internet narudžbenici i cijene na ponudi / računu. U takvom slučaju kupac će biti obaviješten o promjeni cijene, s tim da je cijena na računu ispravna cijena.

U detaljnom prikazu nekog proizvoda vidjet ćete oznaku "status cijene". Statusi cijena mogu biti: redovna cijena, akcijska cijena i akcija do isteka zaliha (rasprodaja). Pripadajući popusti na vrijednost kupovine obračunavaju se samo na cijene koje imaju status "redovna cijena".

6. Akcijska prodaja

Različiti prodajni artikli biti će periodički stavljeni na akcijsku prodaju. Iste akcijske artikle vidjet će i maloprodajni i veleprodajni kupci. Trajanje jedne akcije biti će maksimalno 30 dana ili do rasprodaje zaliha navedenih artikala. Akcijski artikli imat će status "akcijska cijena" a iznad ili ispod cijene biti će prikazana redovna cijena i razdoblje trajanja akcije. Nakon proteka roka akcijske prodaje, Slavonijapapir d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

7. Jezik

Jezik komunikacije na internet stranicama i u internet trgovinI je hrvatski književni jezik.

8. Dostava, preuzimanje i povrat naručene robe

 Detaljne informacije o dostavi, preuzimanju i povratu naručene robe pogledajte na stranici dostava robe.

9. Reklamacije i prigovori

Slavonijapapir d.o.o. se obvezuje isporučiti proizvod koji je ispravan, te odgovara slici i opisu proizvoda navedenom u detaljnom prikazu artikla. Nijanse boja proizvoda na internet stranici mogu se razlikovati u određenom postotku u odnosu na proizvod (nijanse mogu ovisiti o kalibraciji monitora posjetitelja/kupca). Kupac ne može reklamirati proizvod po ovoj osnovi.

Ako po primitku paketa s naručenom robom ustanovite da nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod (usporedite robu sa računom), molimo da odmah pošaljete dopis na e-mail: info@slavonijapapir.hr. U dopisu navedite broj računa i količinu/vrstu robe koja nije pravilno isporučena. Naše prodajno osoblje će vas kontaktirati u najkraćem roku kako bi rješilo nedostatke. Prema dogovoru s vama, možemo vratiti dio novčanih sredstava na vaš račun (ako je evidentiran manjak robe), ili pak možemo dostaviti razliku robe o našem trošku.

Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe (a paket izvana nije bio oštećen), kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Slavonijapapir d.o.o. će u tom slučaju prikupiti oštećenu robu o svom trošku a vaša je obveza dotičnu robu zapakirati u paket, te na njemu napisati ispravnu adresu primatelja (nas) i pošiljatelja (vas). Ako se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe, trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Slavonijapapir d.o.o. U slučaju da se utvrdi da je proizvod oštećen nemarnim korištenjem od strane kupca, isti će biti vraćen kupcu o njegov trošak.

Ako ste preko Slavonijapapir internet trgovine kupili električni ili elektronički uređaj koji ima jamstvo, u slučaju kvara takvog uređaja u jamstvenom roku molimo da se direktno obratite ovlaštenom servisu. Uz svaki električni i elektronički uređaj dolazi knjižica sa popisom ovlaštenih srevisa u Republici Hrvatskoj, stoga se obratite najbližem servisu prema vašoj lokaciji. Slavonijapapir d.o.o. je trgovina i nema vlastitu servisnu mrežu za popravak električnih i/ili elektroničkih uređaja.

10. Jednostrani raskid ugovora od strane kupca

Ukoliko kupac odluči vratiti neki proizvod koji je naručio preko internet trgovine, ima pravo to učiniti u zakonskom roku od 14 dana, računajući od dana primitka paketa. Da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora najprije obavijestiti Slavonijapapir d.o.o. o svojoj odluci i to nedvosmislenom izjavom, koju može poslati poštom (na adresu: Slavonijapapir d.o.o., Hrvatskih branitelja 42, 34000 Požega) ili elektroničkom poštom (na adresu info@slavonijapapir.hr). U izjavi mora navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, broj tekućeg ili žiro-računa, naziv banke, te nazive i količinu artikala koje je odlučio vratiti.

Osim navedenog, kupac za ostvarivanje ovog prava može koristiti i standardni informacijski obrazac. Ispunite sva tražena polja u obrascu, te ga zatim skenirajte (ili slikajte) i pošaljite na elektroničku poštu info@slavonijapapir.hr. Slavonijapapir d.o.o. će u što kraćem roku potvrditi primitak zahtjeva za raskid ugovora (povratnim e-mailom na vašu e-mail adresu) i nakon primitka potvrde kupac može vratiti robu. Ipak, treba voditi računa o rokovima, tj. da od datuma vraćanja robe (datuma na paketu) ne prođe više od 14 dana od datuma primitka robe. Ako se kupac odluči na jednostrani raskid ugovora, u tom slučaju on snosi troškove dostave robe do našeg skladišta. Standardni informacijski obrazac možete pronaći ovdje:


Ako korisnik jednostrano raskine ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava za vraćenu robu uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Slavonijapapir d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca biti će izvršen bankovnim prijenosom na tekući ili žiro račun kupca. Povrat novca Slavonijapapir d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena u skladište.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko se pri povratu ustanovi da je roba bila korištena ili da je oštećena ambalaža proizvoda, Slavonijapapir d.o.o. će iznos robe umanjiti za postotak koji je objavljen u tablici "Postotak umanjenja iznosa povrata novčanih sredstava, s obzirom na stanje vraćenog proizvoda".

11. Izjava o prikupljanju osobnih podataka kupaca te njihovu korištenju

Slavonijapapir d.o.o. (Vlasnik stranica) se obvezuje da će štititi privatnost informacija o svim kupcima/korisnicima prikupljenih pomoću Stranice, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavješćujemo kupce o načinu njihova korištenja. Vlasnik će prikupljene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika, te informiranja istih vezano za aktualne događaje, ponude i novosti. Vlasnik se obvezuje da prikupljene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika, osim u slučaju kada je to nužno, tj. kako bi vlasnik ispunio zakonske obveze prema Agenciji za zaštitu osobnih podataka ili prema drugom zakonodavnom tijelu ako se to od njega zatraži. Vlasnik zadržava pravo prenijeti podatke na eventualne pravne sljednike ukoliko bi došlo do razgraničavanja djelatnosti unutar tvrtke ili pak ukoliko bi došlo do promjene vlasničke strukture tvrtke.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Ovlašteni djelatnici tvrtke Slavonijapapir d.o.o. (Vlasnika) odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti podataka. Vlasnik će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe. U tu svrhu Vlasnik je dužan voditi Evidenciju aktivnosti obrade podataka. Više informacija potražite na slijedećoj poveznici: zaštita osobnih podataka.

Strogo je zabranjena zlouporaba identiteta od strane korisnika na bilo koji način. Korisnik mora imati navršenih 18 godina kako bi mogao otvoriti korisnički račun. Također je zabranjeno lažno predstavljanje korisnika koje bi moglo dovesti do povreda Općih uvjeta poslovanja ili do povrede bilo kojeg prava trećih osoba. Korisnik je sam odgovoran za podatke koje popunjava prilikom registracije, te mora čuvati svoje podatke o korisničkom imenu i lozinki u tajnosti i ne davati iste na uvid i korištenje drugim osobama. Ako kornisnik sumnja da netko drugi može koristiti njegove podatke, treba što prije kontaktirati Slavonijapapir d.o.o., te zamjeniti stare podatke novima. Slavonijapapir d.o.o. će u takvom slučaju obrisati stare pristupne podatke, dok će korisnik biti upućen da otvori novi korisnički račun s novom lozinkom. Korisnik je odgovoran za sve narudžbe i druge radnje nastale pod njegovom lozinkom.

12. Sigurnost podataka pri kartičnom plaćanju (zaštita prijenosa osobnih podataka)

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne ili debitne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava Monri WSpay™ (Web Secure Payment Gateway) sustav za on-line autorizaciju kreditnih i debitnih kartica. Transakcije se obavljaju u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova, te u skladu sa PCI DSS standardom. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava Monri WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Primjenjuje se najnaprednija 256-bitna enkripcija podataka u kombinaciji sa drugim naprednim tehnološkim rješenjima, kako bi platne transakcije bile potpuno sigurne.

13. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj ove web stranice zaštićen je autorskim pravom koje pripada Vlasniku, ili je ustupljen vlasniku, a u vlasništvu je trećih osoba. Vlasnik također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja na internetskim stranicama. Nadalje, internet stranice sadrže zaštitne znakove i druge sadržaje intelektualnog vlasništva u posjedu vlasnika. Ne smijete smatrati da je bilo koji sadržaj na ovim internet stranicama za upotrebu bez ograničenja. Nije dopušteno umnožavanje sadržaja ovih internet stranica. Sve fotografije, slike, video, biografski podaci osoba i ostali materijali koji se pojavljuju na ovim internet stranicama isključivo su vlasništvo Vlasnika. Autorsko pravo na sve materijale koji se nalaze na web stranicama pripada vlasniku. Sva prava su pridržana.

Dopuštenje u pismenom obliku se daje subjektima radi korištenja tih materijala isključivo u promidžbene, uredničke i informativne svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima. Drugačija upotreba materijala sa stranice nije dopuštena. Također, nije dopuštena upotreba bilo kojeg materijala s ovih internet stranica u svezi s prodajom ili nuđenjem na prodaju proizvoda ili usluga bilo koje vrste. Definirano dopuštenje i način korištenja stranice ne smije se prenositi, podugovarati ili dodjeljivati i svaki namjeravani i pokušani prijenos, podugovaranje ili dodjeljivanje smatrat će se ništavnim. Korištenjem materijala s internet stranica, medijski korisnici obvezuju se u potpunosti pridržavati ovdje utvrđenih ograničenja, uvjeta i zahtjeva.

14. Isključenje odgovornosti

Ovime prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove internetske stranice. Općinski sud u Požegi isključivo je nadležan za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih internetskih stranica ili u vezi s njima.

Vlasnik će uložiti razuman napor kako bi se na njegovim stranicama objavljivali točni i aktualni podaci, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih, kao što i ne daje pravo prigovora u tom smislu. Vlasnik ne jamči da će stranica uvijek biti dostupna i raspoloživa, te da neće sadržavati pogreške ili računalne viruse. Svaki korisnik izričito prihvaća korištenje ovih internet stranica na svoju vlastitu odgovornost. Vlasnik ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posljedičnu štetu) koja može biti rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kojeg dijela ovih internet stranica, ili sadržaja koji su na njoj objavili ili dodali drugi korisnici.

Zadržavamo pravo na pogreške opisa, fotografija, nijansi boja, cijena i drugih informacija vezanih uz artikle na internet stranicama. Opisi i slike su informativnog karaktera. Vlasnik jamči da su opisi i slike ažurni i točni u trenutku njihova unošenja, međutim, kasnije može doći do određenih razlika artikala na stanju (u pogledu dostupnih veličina, boja, motiva i slično) u odnosu na prikazane i opisane artikle na internet stranici.

Usluge koje vam pružaju internet stranice ne uključuju troškove koje stvarate rabeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Vlasnik nije odgovoran za telefonske troškove, troškove interneta ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Molimo vas primite na znanje da sve internetske stranice upotrebljavate isključivo na vaš rizik. Vlasnik ne daje nikakva jamstva i nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje možete pretrpjeti korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (servera), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju vlasnik ne kontrolira ni u kojem obliku već je na nju samo vezan te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (servera) koje izravno ne kontrolira.