Učitavanje u tijeku...
   |      |   IZBORNIK

Dobro došli u Slavonijapapir maloprodajnu trgovinu!
prodaja@slavonijapapir.hr
034 274 730

Učitavanje u tijeku...

ROLE ZA DIGITALNI TAHOGRAF 3/1 art. 1381 VDO

Cijena (MPC):
16,08 EUR
Šifra artikla:
40927
Jedinica mjere:
komad
Status količine:
(dostupno)
Status cijene:
redovna cijena
Kategorija:  Ostali uredski materijal

Tko sve treba "rolice" za digitalne tahografe? Jednostavno, iste moraju postojati u svim vozilima koja su opremljena digitalnim tahografom. Svaki vozač vozila koje je opremljeno digitalnim tahografom mora sa sobom u vozilu imati najmanje dvije "rolice" termo papira u rezervi i jednu "rolicu" u samom tahografu. U slučaju bilo kakve cestovne kontrole vozač je inspekcijskim tijelima dužan ispisati sve izvještaje bilo iz digitalnog tahografa ili sa vozačke kartice. 
 
Također, vozač koji povremeno vozi više različitih vozila, od kojih je samo jedno opremljeno s analognim tahografom, dužan je na kraju svake smjene s digitalnim tahografom ispisati svoje aktivnosti za tekući dan na "rolicu". Ove ispise vozač je dužan čuvati zajedno s običnim analognim listićima kako bi na cesti u slučaju kontrole dok se isti vozi s analognim tahografom, nadležnim inspekcijskim tijelima mogao predočiti dokaze o svojim aktivnosti za tekući i prethodnih 28 dana. Ukoliko u takvim slučajevima vozač nema "rolice", onda se takva situacija tretira kao prekršaj i vozač može platiti odgovarajuću kaznu.
 
Nadalje, ovaj termo papir na svojoj poleđini ima otisnute rubrike koje vozač mora popunjavati kada se tahograf pokvari ili kada iz bilo kojeg drugog razloga nije u mogućnosti voditi evidenciju na svojoj digitalnoj kartici.
 
Ne treba zaboraviti, termo papir na kojeg se vrši ispis iz digitalnog tahografa je osjetljiv na temperaturu i svjetlost, a svaki vozač sa sobom mora imati evidenciju za tekući i prethodnih 28 dana. Stoga je vrlo važno da se ispisi vrše na originalnom papiru kojim se garantira postojanost ispisa. Trajnost ispisa iz digitalnog tahografa ne ovisi o pisaču digitalnog tahografa već o samom termo papiru. Stoga se uvijek treba osloniti na provjerenu kvalitetu, a to je originalni VDO papir za digitalne tahografe. Ako već u vozilu imate VDO digitalni tahograf, koristite iskustvo i tražite istu kvalitetu i za papir koji koristite.
 

Uvjeti prodaje (maloprodaja): za narudžbe iznad 30,00 EUR odobravamo -5% popusta. Na akcijske cijene ne odobravamo dodatne popuste. Dostava robe se naplaćuje 3,90 EUR, a za narudžbe iznad 75,00 EUR dostava robe je besplatna. Više informacija...