Učitavanje u tijeku...
   |      |   IZBORNIK

Dobro došli u Slavonijapapir maloprodajnu trgovinu!
prodaja@slavonijapapir.hr
034 274 730

Učitavanje u tijeku...

ZAŠTITNI LAK ZA PLATNO 500 ml. SATIN SOLUTION

Cijena (MPC):
20,84 EUR
Šifra artikla:
54946
Jedinica mjere:
boca
Status količine:
(dostupno)
Status cijene:
redovna cijena
Kategorija:  Zaštitni lakovi za platna

Specijalni zaštitni lak koji impregnira i štiti fotografije isprintane na ink jet platnu. Vrsta: Satin (satenski, polusjajni). Zapremina boce: 500 ml. Oznaka proizvođača: Solution LAB-WS500.
 
Nakon što je fotografija isprintana na ink jet platno, potrebno ju je zaštititi od atmosferskih utjecaja, kako bi zadržala prvobitnu kvalitetu i konzistenciju. Zbog toga nanosimo zaštitni lak koji fotografiju štiti od sunčevih UV zraka, prašine, nehotičnih ogrebotina, te raspucavanja samog platna. Nadalje, fotografija premazana zaštitnim lakom postaje vodootporna a boje su postojanije i otporne na blijeđenje.
 
Nanošenje zaštitnog laka na ink jet platno je vrlo jednostavno: sve što Vam je potrebno je spužvasti valjak i posudica u koju ćete uliti zaštitni lak. Prije nanošenja laka uvjerite se da je fotografija otisnuta na platnu potpuno suha, te da nema nikakvih nečistoća, niti čestica prašine. Zaštitni lak prije upotrebe dobro protresite ili promiještajte.
 
Nakon toga umočite spužvasti valjak u zaštitni lak i namažite fotografiju u svim smjerovima: najprije vertikalno, zatim horizontalno i na kraju dijagonalno (uvijek tim redoslijedom, nemojte kombinirati smjerove nanošenja).  Zaštitni lak nanesite ravnomjerno preko cijele površine fotografije i pustite 3 minute da se parcijalno osuši.  Nakon toga, premažite fotografiju još jednom na isti način kao i prvi put. Ako spužvasti valjak ostavi neželjene tragove, prijeđite ih još jednom s valjkom ali bez pritiska na površinu.
 
Najbolji uvjeti za sušenje zaštitnog laka su temperatura između 10°C - 22°C i vlažnost zraka između 30 - 50%. Zaštitni lak može se osušiti za 30 minuta, ali za kompletno sušenje laka najbolje je ostaviti polegnutu fotografiju 24 sata (osim atmosferskih uvjeta u prostoriji, na duljinu sušenja laka utječe i debljina nanosa laka na fotografiju). Nakon završetka postupka lakiranja, alat možete oprati u toploj vodi.

Uvjeti prodaje (maloprodaja): za narudžbe iznad 30,00 EUR odobravamo -5% popusta. Na akcijske cijene ne odobravamo dodatne popuste. Dostava robe se naplaćuje 3,90 EUR, a za narudžbe iznad 75,00 EUR dostava robe je besplatna. Više informacija...